Podržite našu zajednicu!

Prvo, hvala vam što čitate ovaj blog. Mi iz MAIA-e smo uzbuđeni jer možemo da podijelimo našu viziju i planove sa vama. Ako želite da saznate više o nama, pročitajte naš uvodni post na blogu. Ovdje želimo da razgovaramo o našoj zajednici i kako možete da doprinesete.



Afrička poslovica kaže: „Ako želiš da ideš brzo, idi sam. Ako želite da odete daleko, idite zajedno.” Želimo da napravimo dobru osnovu za AI zajednicu u Crnoj Gori, koja će svima nama pomoći da napredujemo i ostvarimo mnoge ciljeve. Naša zajednica okuplja uspješne ljude, otvorenog uma, koji žele da vas upoznaju, čuju vašu priču i budu vaša podrška.



Zašto je ovo udruženje važno? Koja je moć ovog udruženja? Naša zajednica želi da motiviše i inspiriše studente i mlade ljude na početku njihove karijere. Štaviše, podržaće i profesionalce tako što će omogućiti direktan kontakt sa stručnjacima iz različitih oblasti vještačke inteligencije.



Da li biste željeli da doprinesete? Super! U početku budite aktivni na Slack-u i slobodno pišite. Podijelite svoje misli, pridružite se diskusijama i započnite nove. Budite slobodni i u dijeljenju ideja sa našim timom; jedva čekamo da ih čujemo. Ako želite da se priključite postojećem projektu, i to je sjajno. Samo nam pošaljite poruku i recite nam da možemo da računamo na vas. Cijenimo sve oblike volontiranja. Pružate nam veliku pomoć čak i samo širenjem priče o ovoj novoformiranoj zajednici.



Na kraju smo pitali Open AI ChatGPT kako možemo da doprinesemo zajednici, a ovo je odgovor: Postoji mnogo načina da doprinesete svojoj zajednici i ostvarite pozitivan uticaj. Neke ideje uključuju:



Volontirajte: možete volontirati u lokalnoj neprofitnoj organizaciji, školi ili društvenom centru. Ovo može biti odličan način da uzvratite svojoj zajednici i napravite razliku.

Učestvujte u događajima u zajednici: prisustvujte lokalnim događajima, kao što su festivali, parade i prikupljanje sredstava, da biste istakli podršku svojoj zajednici i bili uključeni.

Zagovarajte promjene: možete koristiti svoj glas i svoj uticaj da se zalažete za pitanja koja su važna za vas i vašu zajednicu. To može biti kroz pisanje pisama izabranim zvaničnicima, potpisivanje peticija ili učešće u protestima ili drugim oblicima aktivizma.

Podijelite svoje veštine: razmislite o tome da ponudite svoje vještine i stručnost kako biste pomogli drugima u vašoj zajednici. To može biti kroz predavanja na času ili radionicama, mentorstvo ili pružanje pro bono usluga onima kojima je potrebna.



Slobodno se obratite bilo kome od nas (pogledajte stranicu tima). Javite se!


SHARE: