Crnogorsko udruženje za vještačku inteligenciju

Vještačka inteligencija pravi revoluciju u svijetu. Potrudimo se da Crna Gora bude dio toga!

O Nama

MAIA - Crnogorsko AI Udruženje je organizacija čiji je osnovni cilj promocija i razvoj vještačke inteligencije, kroz istraživanje, obrazovanje i saradnju. Ideja je nastala iz snažne potrebe da se okupe naši najbolji naučnici i inženjeri koji rade u oblasti veštačke inteligencije.

Svojim znanjem i iskustvom, stečenim u zemlji i inostranstvu, možemo doprineti našem društvu uključivanjem u ubrzani talas inovacija, ali i pružanjem boljeg razumijevanja i većeg interesovanja za ovu oblast unutar naše zajednice.

Naša vizija

01.

Zajednica i saradnja

Povezivanje naših naučnika, inženjera i preduzetnika u nastojanju da stimulišemo stručnu i naučnu saradnju, kao i inovacije. Kroz saradnju sa institucijama iz regiona i inostranstva, Crnu Goru pozicioniramo u AI ekosistem.

02.

Edukacija

Donošenje svetskog obrazovanja i najsavremenijih tehnologija u naše društvo, kroz razmjenu znanja između naših članova, kao i drugih obrazovnih institucija i organizacija u zemlji.

03.

Istraživanje i razvoj

Kroz naučno iskustvo naših članova, želimo da uspostavimo istraživanja sa osnovom vještačke inteligencije i pokrenemo sledeću generaciju savremenih rješenja, stavljajući ih u upotrebu u našoj zemlji.

Događaji

hybrid
OxML 2023!

OxML schools are organized by AI for Global Goals and in partnership with CIFAR and the University of Oxford's Deep Medicine Program.

online
StateOfTheArt konferencija

Abacus.AI - Ovo je poludnevni događaj na kojem učestvuju vrhunski AI/Ml lideri, istraživači sa prestižnih univerziteta, tehnoloških kompanija!

online
Duboko učenje i HPC

Tokom ovog kursa studenti će naučiti kako da implementiraju modele dubokog učenja za realne situacije na svojim lokalnim mašinama, ključne matematičke koncepte dubokog učenja, neke ključne koncepte o kompjuterskom vidu i obradi prirodnog jezika.