Seminar: AI bez filtera

Za velikim zadovoljstvom pozivamo sve zainteresovane za vještačku inteligenciju na naš seminar - "AI bez filtera - uvod u svijet vještačke inteligencije".

➡️ Cilj seminara je da se kroz niz predavanja predstavi AI svijet sa svim prednostima, mogućnostima ali i izazovima. Na ovom seminaru ćemo se fokusirati na važne teme kao što su bias (pristrasnost) i podaci koji se koriste u AI-u.

➡️ Pored predavanja, održaćemo i panel diskusiju na kojoj ćete čuti iskustva profesora i naučnika, kao i uspješnih ljudi iz svijeta biznisa o tome šta je potrebno za uspješno bavljenje vještačkom inteligencijom, kao i kakvo je stanje u Crnoj Gori u toj oblasti.

Naši govornici će pružiti uvid u svijet AI bez filtera, što znači da ćete čuti sve, bez obzira na to koliko je to popularno ili kontroverzno.🤖

Predstavljamo vam naše paneliste, koji će govoriti o tome šta je potrebno za uspješno bavljenje vještačkom inteligencijom, kao i kakvo je stanje u Crnoj Gori u toj oblasti.

- dr Elma Hot Dervić, postdoc Complexity Science Hub
- prof. dr Vesna Popović Bugarin, redovni profesor ETF, UCG
- dr Đuro Stojanović, CEO Uhura Solutions
- prof. dr Goran Šuković, CEO Logate institut

Naši predavači će govoriti gdje se vještačka inteligencija primjenjuje, šta je bias i koji su primjeri bias-a. Takođe, osvrnuće se o etici i o rodnim predrasudama u vještačkoj inteligenciji.

- Maja Rolevski, Lead AI engineer Uhura solutions
- Aleksandar Plamenac, saradnik u nastavi na PMF-u, Univerzitet Crne Gore
- Irina Stamatović, istraživačica etike u vještačkoj inteligenciji

🗓 17.03.2023. (petak)
⏰ 14:00
📍 Zgrada Rektorata, Univerziteta Crne Gore

Vidimo se na seminaru!

SHARE: