Projekti

In-person
Vještačka inteligencija i razvoj startapova: Počelo je novo doba

Pridružite nam se na panelu “Vještačka inteligencija i razvoj startapova: Počelo je novo doba”, organizovan u saradnji Naučno-tehnološkog parka NTP i crnogorskog udruženja za vještačku inteligenciju MAIA.

In-person
Seminar: AI bez filtera

Cilj seminara je da se kroz niz predavanja predstavi AI svijet sa svim prednostima, mogućnostima ali i izazovima. Na ovom seminaru ćemo se fokusirati na važne teme kao što su bias (pristrasnost) i podaci koji se koriste u AI-u.

online
Webinar: Digitalni blizanci u zdravstvenoj zaštiti i sociološko-pravni pristup Metaverse tehnologiji

Vrijeme je za naš prvi webinar u 2023! Pozivamo Vas da prisustvujete predavanju doktoranda Centralno-evropskog univerziteta u Beču, Mirka Đukovića, koje će se baviti važnim temama u okviru novog svijeta digitalne tehnologije. Mirko će govoriti o tome kako Metaverse tehnologija transformiše sve aspekte našeg društva, o njenim sociološko-pravnim, kao i bezbijednosnim izazovima, te (ne) adekvatnostima postojećih regulativa u EU.

In-person
Radionica za IoT i AI - drugi dio

UDG tim i MAIA nastavljaju sa kolaboracijom

In-person
Radionica za obuku o veštačkoj inteligenciji i Internetu stvari: IEEE IT2023 konferencija

Kratki kurs i studentska radionica o veštačkoj inteligenciji i Internetu stvari održani su 16. februara 2023. u okviru namenske sesije na konferenciji IEEE IT2023.

hybrid
Meetup #1 - ChatGPT: šansa ili pretnja?

Otkrijte kako jezički modeli kao što je ChatGPT utiču na naše društvo i učestvujte u diskusiji koja izaziva razmišljanje 14. marta 2023. (utorak) u 18:00 u CKZ Ribnica.

hybrid
OxML 2023!

OxML schools are organized by AI for Global Goals and in partnership with CIFAR and the University of Oxford's Deep Medicine Program.

online
StateOfTheArt konferencija

Abacus.AI - Ovo je poludnevni događaj na kojem učestvuju vrhunski AI/Ml lideri, istraživači sa prestižnih univerziteta, tehnoloških kompanija!

online
Duboko učenje i HPC

Tokom ovog kursa studenti će naučiti kako da implementiraju modele dubokog učenja za realne situacije na svojim lokalnim mašinama, ključne matematičke koncepte dubokog učenja, neke ključne koncepte o kompjuterskom vidu i obradi prirodnog jezika.